torsdag 30 april 2009

Valborg

Ska snart krypa ner i sängen. Är trött som bara den! Christian har redan somnat, i soffan. Han + öl = sova i soffan. Fattar inte, sängen är ju skönare.

Ikväll har vi haft Christians brorsa Clas och hans Jeanette här på middag. Vi käkade lasagne och sallad och till efterrätt glass. Gott!

Imorgon blir en fixardag, eller så åker vi in till stan och promenerar och på kvällen ska vi hem till mina föräldrar och grilla med Pernilla och Peter. Får se vad vi har till och vad vi grillar. Gott ska det bli i alla fall...

onsdag 29 april 2009

Svårt

Har spenderat min dag inne i stan med att leta efter födelsedagspresent till Christian. Han fyller år om en vecka. Alltid lika jäkla svårt! Men jag har hittat två saker varav den ena är från mina föräldrar. Nu ska jag bara hitta nåt litet till så är jag klar. Vi lägger inga stora summor på födelsedagspresenter, det är ju helt galet att köpa saker för flera tusen. Även om jag mer än gärna skulle ge Christian allt han vill ha så har jag ju inte de pengarna. Sen vill han inte ha nåt. Men ena grejen jag köpt är en sån där sak som jag vet att han vill ha men som han själv inte kommer på när man frågar honom. Vet att han kommer bli glad.

Väntar ni spännt på tre saker från England. Klänningen från eBay, bikinin från asos och ett kit med Clinique-produkter. Får se när dessa saker behagar dyka upp :) Önskar att man fick en stor summa pengar att handla kläder för, skulle jag köpa upp hela DePalmas sortiment till Christian, så jäkla snygga kläder. I like!

Nu ska jag borsta tänderna och tvätta bort sminket sen ska jag massera bejbi.

tisdag 28 april 2009

Ditt och datt

Ska snart gå och sova. Ska bara lägga in räkningarna. Har lovat hjärtat en massage men jag skulle tro att han har somnat redan. Han behöver den där massagen för han har mycket på jobbet nu. Det är jobbigt att vara bilmekaniker ibland. Fick lämna bilen på jobbet också, lånade en Berlingo istället. Han har bytt länkarmarna på V70:n och upptäckte samtidigt att spindelleden var ordentligt glapp också så han ville inte köra den hem. Den byts imorgon.
Ikväll vann jag denna übersnygga klänning på eBay. Hyfsat bra pris också :) Hoppas vi bara att den passar också! Har egentligen alldeles för många klänningar men äh, nån till gör inget :) Tror vi behöver fixa klädkammaren snart så jag får plats med allt bara! Börjar bli trångt därinne, hihi!

Tillsammans


Stunder som igår när jag och bejb satt i bilen och poppade värdelös pop på hög volym och stuttsade upp och ner och fjantade oss i största allmänhet är verkligen bra. Vi skrattade och hade kul och det slog mig då hur underbara de stunderna är. Likadant var det idag när Christian kom hem och jag låg i soffan och kände mig lite ynklig så la han sig bredvid mig och kramades och pussades. Stunder som dessa är stunder att ta till vara på. Mysiga :)

måndag 27 april 2009

Bedtime

Ska snart gå och lägga mig, är ruggigt trött. Har lite ont i huvudet också. Imorgon är det dags för skolan, men bara mellan 13-15. Har inte pluggat men det får gå som det går. Har inte mått jättebra i eftermiddag. Ont i magen och huvudet. Haft känningar från undersökningen, som förövrigt var det jävligaste jag varit med om. Är fortfarande lite sur på tjejen som klippte mig, blev ett par centimeter för kort men som tur är så växer mitt hår nästan två cm i månaden så snart har det väl vuxit ut. Dessutom är det sjukt att jag fick betala 70kr mer för min klippning som gick mycket snabbare än Christians. Surt. Tur att jag inte klipper mig så ofta i alla fall. Jaja, nu ska jag krypa ner bredvid Christian och hoppas på att Chili inte river ner duschdraperiet + stång i natt igen.

Måndag

Blä, jobbig dag idag. Läkarbesöket var inget vidare. Är helt färdig nu och har ont i magen. Ont i huvudet också. Hjärtat står och lagar mat åt oss, det blir tacos ikväll :) Mums! Efter maten blir det en promenad i det härliga vädret, måste köpa bröd.

söndag 26 april 2009

Funderingar

Häromdagen såg jag ett par som jag och Christian umgicks med förr, och det fick mig att börja fundera. Varför vi inte gör det längre vet jag inte riktigt men det är inget vi direkt sörjer. Kanske för att tjejen inte riktigt vet hur man umgås med folk. Men nu var det inte det jag började fundera över utan det var det här med barn.

Jag känner nästan en viss ångest över att jag inte kommer vilja ha barn sen "när det är dags". Jag känner att jag inte under några som helst omständigheter skulle vilja ha barn nu. Och som det känns just nu så vill jag inte ha det förrän jag är 30 vilket inte har varit min tanke tidigare. Den har varit den att jag vill ha barn vid 25, och dit det är bara ett år. Inte en chans, och det av flera anlednignar; så som att jag pluggar och att jag inte känner mig redo att offra mitt nuvarande liv än. Jag vill kunna sticka iväg på spontana saker, resor och liknande.

Min uppfattning har verkligen ändrats, för bara ett par månader sen hade jag en större vilja till barn och jag längtade till den dagen då jag pluggat klart så att vi skulle kunna skaffa barn men nu känner jag inte så längre och det gör mig nästan lite orolig. Visst kan man göra saker när man har barn men man blir så mycket mer begränsad och det är jag inte beredd till ännu. Den dagen jag blir mamma kommer vara helt fantastiskt underbar men jag vill inte att den ska komma ännu. Jag vill verkligen vara mogen, ha sett världen, gjort saker men framförallt ha pluggat klart!

Avslutar alltså kvällen med lite funderingar. Tycker det är fantastiskt kul för de i min umgängeskrets som har barn eller väntar barn men det här är min uppfattning. Jag får njuta av andras barn så länge ;)

Fasta

Ikväll var vi till Grekiska kolgrillsbaren i Huddinge med Christians brorsa och hans tjej. Dock fick jag inte äta eftersom jag ska fasta till imorgon. Ska på läkarbesök kl. 14 så jag ska fasta tills dess :( Som tur var så var jag inte särskilt hungrig i alla fall.

Vi pratade lite om vår kommande Oslo-resa som blir av i slutet av maj. Kristihimmelsfärdshelgen. Jeanette är i från Norge så vi får bo hos hennes syster en natt och hos någon av hennes föräldrar resterande nätter. Ska bli kul att se den norska huvudstaden även om det är en liten sådan. Var i Norge när jag var sju, då bilade vi genom Norge när vi åkte hem i från Kiruna(där mamma kommer ifrån).

Har överhuvudtaget varit en väldigt lugn helg med tidiga kvällar som resulterat i tidiga morgonar. Skönt att vakna vid sju åtta. Ska försöka komma upp tidigt imorgon också, är riktigt trött nu. Hoppas att min bikini från asos kommer imorgon :)

lördag 25 april 2009

Trött

Ikväll har vi grillat hos mamma och pappa. Mums! Blev både kyckling och fläskarré. Jag fick sköta grillandet och var väl lite ivrig att få på maten på grillen så det blev lite bränt men inte så farligt. Gott som bara den var det i alla fall!

Nu ska jag plocka undan lite grejer och diska upp lite skit i köket från frukosten. Sen blir det nog banne mig bingen, är ruggit trött och det kan vara skönt att ha en helg då man bara tar det lugnt och lägger sig tidigt.

fredag 24 april 2009

Fredag

Vaknade för en gångs skull tidigt imorse, på min lediga dag. Gick upp strax efter sju. Duschade, åt frukost och gjorde mig iordning. Tog det riktigt lugnt och tittade på tv lite samtidigt. Strax efter 10 tog jag tåget in till stan för lite shopping. Hittade en superfin tröja på Carlings till Christian. Världens kap, 199 för en luvtröja! Sen blev det en röd skjortklänning med vita prickar från Indiska och en vit- och rödrandig klänning/tunika på MQ. Sist men inte minst blev det mineralfoundation från Lumene samt mineralpuder från samma märke. Glömde hälften av vad jag skulle köpa, typ strumpbyxor osv.

Träffade i alla fall lillebror i gallerian och käkade lunch tillsammans. Gick runt en stund tillsammans tills hans kompis kom och de skulle vidare och jag skulle hem. Eller hem blev det ju inte, åkte till Huddinge där Christian plockade upp mig och vi åkte till Farsta och klippte oss. Kapade rätt mycket längd på håret. Tyvärr klippte frisören en aning för mycket så håret är i axellängd och jag hade tänkt mig det ett par centimeter längre. Nu är håret nyfärgat och jag ska blåsa det torrt nu innan jag hoppar i sängen. God natt!

torsdag 23 april 2009

London

Jag vill verkligen åka till London. Måste försöka lura med hjärtat dit i sommar. Har varit där två gånger tidigare men det var så pass många år sedan. Det har verkligen väckts en reslusta i mig! Vill ut i världen och se städer! Känner absolut inget sug efter en sol- och badsemester. Det där med att ligga på stränder och bada är inget som lockar mig, däremot att se städer och uppleva deras kultur och lära sig lite om landet tycker jag är intressant. Men vi får väl se hur det blir i sommar.

Kanske kan jag lura med någon annan på en shoppingresa till London istället? :D

onsdag 22 april 2009

Onsdag

Himla skönt att ta en slappis-förmiddag. Finns inte mycket att göra här hemma på förmiddagen. Strök upp all tvätt igår, ja förrutom det som jag tvättade igår. Får stryka upp det och så behöver sängen bäddas. Börjar inte jobba förrän 15.30 så det får bli lite mer slappande innan det är dags att åka:)

Sova

Sova ska jag göra snart. Är hyfsat trött, men tyvärr lite hungrig?! Orkar dock inte pallra mig ur sängen där jag sitter för att ta något att äta, så jag får skylla mig själv.

Imorgon börjar jag jobba 15.30 och fick tidigare ett mail om att en kille ska öva med mig imorgon. Fuck! Gillar inte att ha övare + att det tar så jävla mkt tid att visa allt, särskilt när man ska göra saker så fort man bara kan... Jaja, får väl pina mig igenom eftermiddagen.

Ser fram i mot fredag då jag ska försöka få en klipptid. Håret har återigen blivit alldeles för långt och tänkte den här gången klippa lite mer. Lite drygt en decimeter så håret blir i axellängd eller en smula längre. Vill ha det ganska rakt och så håller jag på att låta luggen växa ut. Måste köpa hårfärg på fredag också... Mkt som ska göras, haha :)

Hittade en galet snygg klänning på Ebay som jag inte vet om jag ska buda på. Helt ok pris, 250 + frakt. Ruggigt snygg är den, sådär så jag kommer ångra mig om jag inte köper den.

Aja, god natt!

tisdag 21 april 2009

Tisdag

Ska göra mig iordning för skolan snart. Sitter i morgonrocken.
Igår innan jag åkte ut och körde lådtömningen var jag in på Postens intranät och såg där att man kunde beställa STCC-biljetter. Som Postanställd får man ju gratis biljetter så jag beställde två till 2 maj i Mantorp. Får se om jag och Christian åker iväg på det. Kanske är vi ägare av en "ny" bil då också! 1 maj kommer en kille från Kvänum med sin C70. Han är intresserad av vår bil och är hans bil i bra skick blir det byte med lite mellanskillnad till oss. Bilen han har är en 98:a så den är ju rätt gammal men Christian vill ha en C70 och vi har ju verkligen inte behov av en så stor och ny bil som vi har idag, dvs en V70 -05.

måndag 20 april 2009

Måndag

Vad har katterna tagit egentligen? Jisses, det är rena rama rallyt här hemma. Sovrummet genom vardagsrummet och in i lilla rummet. Bra att de springer av sig innan vi går och lägger oss. Vilket jag ska göra snart.

Magen fortsätter att krångla. Skitjobbigt att gå omkring och vara lätt illamående och halsbränna. Well, pantoloc och små men täta måltider är det som gäller nu.

söndag 19 april 2009

Ett år

Är tröttare efter helgen en jag var innan och så är det väl inte tänkt? I lördags körde jag och Christian en riktig vårstädning med fönsterputsande och hela baletten. Var hyfsat slutkörda igår när vi var klara. Men skönt är det att ha rent och städat!

Idag har vi däremot haft en lugn förmiddag med tv-tittande. Tog en promenad innan frukost för att handla bröd och det var rikigt skönt. På eftermiddagen träffade vi Christians alla bröder med familjer vi deras mammas grav då det idag är ett år sedan hon gick bort. Läskigt vad tiden gick fort. Vi satte blommor på graven, rosor såklart eftersom det var hennes favoriter. Efter det åkte vi hem till Clas och Jeanette för att grilla. Kan säga att vi låg som strandade valar i soffan när vi ätit klart. Väldigt länge sedan jag var så fruktansvärt mätt! Christian och jag grillade marinerad kyckling, till det serverades det klyftpotatis, sallad och tzatsiki som Christian gjort. Mumma!

Nu ska jag sova. Får se om det blir plugget för mig imorgon. Magen är inte på topp:( Inge vidare med magkatarr igen. Annars jobbar jag 15.30-19.30.

torsdag 16 april 2009

Slacker

Fast

Sitter och skriver på en individuell skrivuppgift som ska vara inne imorgon. Men nu har jag kört fast! Kommer ingen vart alls. Ska hitta på nåt annat för en stund så släpper det kanske.

tisdag 14 april 2009

Chili

Chili låg och höll koll ut på balkongen. Det här var precis innan hon gav mig en hjärtattack och hoppade upp på balkongräcket och balanserade. Dock inte första gången hon gjort nåt sånt... Ska näta in balkongen men det kommer alltid nåt i mellan. Nu ska jag sova... God natt!

Tisdag

Idag kom all trötthet från helgens bravader. Har gått som i en dimma hela dagen. Jobbigt när man har skolgrej man ska göra och man är så trött att man inte kan sätta ihop en mening. Tur att man bara behövde agera sekreterare och att man har skolkamrater som är lite piggare :)

Imorgon har jag full rulle med skolan mellan 9-15 och efter det är det jobb till 19.30. Torsdag är ledig men då ska jag skriva en inlämningsuppgift till skolan och på fredag är det eximination på delkursen.

Ska lägga upp dina bilder jag tog på Chili idag om en stund men jag håller på och installerar program så jag kan konvertera raw. Vi har ju fått hjälp med datorn och fått göra en ominstallation av Windows för vi har inte kunnat fixa Service pak 1 till Vista men nu har Peter fixat biffen. Tusen tack!

torsdag 9 april 2009

Skärtorsdag

Idag åker kärringarna mot Blåkulla.

Idag har jag jobbat, börjde halv åtta i morse. Vid lunch kom bejb och hämtade mig och så bjöd han mig på lunch. Blev en kycklingsallad på pizzerian på Kvarnbergsplan. Stora portioner och god mat! Trevligt med en luchdejt. Händer ju inte varje dag direkt:)

Håller på och pysslar och fixar här hemma lite. Ska städa undan lite grejer och dammsuga men först ska vi åka till Farsta och gå på systemet. Skönt att ha det storstädat till helgen! Trivs allra bäst när det är nystädat och alla saker är på sin plats.

Farsta var det ja...

måndag 6 april 2009

Trött

Tänkte krypa ner i sängen snart. Imorgon är det skola, enda skoldagen den här veckan. Jobbar onsdag och torsdag. Ska bli skönt med en fyrdagarshelg tillsammans med Christian. Får se vad vi hittar på. Har lite att fixa med här hemma.

Var ute på promenad med Clas och Jeanette ikväll. Blev väl i och för sig inte så mycket promenerande då vi gick förbi Clas och Christians kusin och stod där och babblade ett tag, men det var ändå skönt att vara ute i friska luften en stund. Vi pratade om att åka till Oslo Kristihimmelfärds helgen. Får se om Christian och Clas får ledigt. Ska bila dit, boende har vi då Jeanette är från Oslo så hennes föräldrar bor där. Vi pratade också om att besöka Tusenfryd, norska motsvarigheten till Liseberg. Vore kul, har aldrig varit i Oslo så det ska bli kul att se staden. Skulle vilja se norra Norge också...

lördag 4 april 2009

Magnolia

fredag 3 april 2009

Troja

Sitter och tittar på Troja på svt1. Skönt att slippa en massa reklampauser stup i kvarten. Den slutar om en halvtimma och då är det sängen som gäller. Är ruggigt trött.

Imorgon har Christian tatueringstid kl. 12. Följer kanske med dit, annars får han sällskap av två av sina storebröder som båda vill tatuera sig. Har redan börjat fundera på nästa tatuering, får se vad det blir. Vill ha nåt på överarmarna...
Himlen var väldigt vacker tidigare ikväll.

torsdag 2 april 2009

Såhär se fåglarna ut såhär dagen efter. Är ganska stel och öm.
Känns ungefär som när man brännt sig riktigt ordentligt i solen.

onsdag 1 april 2009

Färgad

Nu sitter jag här med ömmande kropp. Dels träningsvärk från när jag jobbade igår. Sprang en fruktansvärd massa trappor och så var jag ju hos tatueraren idag. De ser lite snea ut på bilden men det är de inte. Kan sänga att linjerna gjorde fruktansvärt ont, särskilt upp mot nyckelbenen och axlarna. Men när han fyllde i gjorde det inte alls lika ont. Tanken var från början att de skulle vara mer detaljerade men tycker det blev mkt bra som det blev. Det ska alltså vara en talgoxe och en blåmes. Får mig att tänka på min farfar som gick bort när jag var sju. Vi brukade titta på fåglar och har lärt mig de fråglar jag kan. Nu får jag fundera på vad nästa blir...