söndag 28 februari 2010

Tankat

Man kan säga att jag har tankat lite idag, bebistankat. Lilla(stora) Emily som blev en månad idag och STORA Nellie som blir ett halvår imorgon. Så mysig och man blir lika bebissjuk varje gång :)

Imorgon är det en kort dag för min del, en tvåtimmars föreläsning som tydligen är obligatorisk så det är väl bäst att gå. Får se om jag tar mig in till stan efter skolan eller om jag hittar på något annat. Nu blir det en snabb dusch och sedan bingen...

Födelsedagshelg

Idag är det dags för nästa firande. Christians storebror fyller år så vi ska dit på fika vid ett. På eftermiddagen åker vi och lämnar mammas och pappas bil och äter antagligen middag där. Pappa fyller ju också år idag.

lördag 27 februari 2010

Kalas

Idag ska vi till mamma och pappa för att fira en hel massa födelsedagar. Mamma och lillebror fyllde år i torsdags och pappa fyller år imorgon.


Men först blir det en vända på söder då Christian ska klippa sig, det blir Sivletto och så Statsmissionen vid Nytorget.

fredag 26 februari 2010

Vår

Idag ligger våren i luften. Det är plusgrader och snön smälter. För att förstärka vårkänslorna en aning har jag ett gäng tulpaner på vardagsrumsbordet.
Idag är det Linnas fördelsedag! Grattis!

torsdag 25 februari 2010

Ledig dag...

...imorgon. Ska göra som jag brukar på mina lediga dagar, nämligen städa (ja, jag tycker faktiskt att det är roligt).
Ikväll har vi äntligen handlat, ekade hemskt tomt i kylskåpet. Christian lånade bil från jobbet.
Idag fyller min mamma och min lillebror år! G R A T T I S !

onsdag 24 februari 2010

Cornelis Vreeswijk

Har ikväll tittat på en dokumentär om Cornelis Vreeswijk som sändes på Kunskapskanalen. Den har med all säkerhet sänts tidigare men jag tycker nog att det ändå är värt att uppmärksamma lite. Personligen gillar jag hans fyndiga texter och tycker att det inte finns någon annan som han.

Clarks

Clarks är ett sådant där märke som har massor med fina modeller.
Den här till exempel är himla fin, jag skulle dock vilja ha en något lägre klack.

tisdag 23 februari 2010

Kärlekshistoria

Jag kommer ihåg när jag var liten och var hemma hos min farmor i villan. Varje gång jag kom dit tittade jag i hennes porslinskåp, linneskåp och i rummet i källaren där hon förvarade en massa gamla saker. Jag tyckte det var så kul och varje gång hittade jag någonting nytt att titta på. Nu har smaken ändrats genom åren men kärleken till gamla saker har alltid funnits.

Pigtittaren

Jag har flera gamla saker jag fått av famor, bland annat min farfars mors gamla byrå som är daterad 1850 på baksidan. Byrån kallar min farmor Tyra eftersom farfars mor hette så. Den är vit med härlig patina, stora lådor och når mig nästan upp till bröstet. På den står en vacker gammal pigtittare min farmor köpte i en anikaffär "för många år sedan".

Utöver denna möbel har jag ett soffbord från 50-talet (som för tillfället står i källarförrådet i väntan på den där String-väggen) som min farbror köpte när han var ung. Skulle jag rabbla alla gamla saker skulle ni hinna somna, men jag skulle ju kunna skriva lite om de ibland och kanske lägga upp en tillhörande bild.

Min kärlek till gamla saker har funnits sedan unga år. I gymnasiet var jag väldigt inne på 60-talet ett tag men har väl växlat stil rätt ofta under min uppväxt. När jag började inse att man faktiskt kunde klä sig efter en svunnen tid växte min nuvarande stil fram. Jag mixar nya och gamla kläder och accesoarer, försöker mig på vintageinspirerade frisyrer och känner mig ganska grå utan rött läppstift. Från att ha varit en all black klär jag mig idag i (enligt mig) mycket färg.

Musiken har alltid funnits där eftersom min pappa till störst del lyssnar på 50-, 60- och 70-talsmusik. Vi är båda stora fan av Chucken. Jag är och har varit fascinerad av äldre bilar och tycker/tyckt att de är oerhört vackra. Så när jag för 6 år sedan träffade Christian så började även det intresset att utvecklas och min kunskap lika så. Haha, har till och med fått frågan om även jag jobbar med bilar...

TV

Dags att uppdatera TVn? Den här är i alla fall mycket snyggare.

söndag 21 februari 2010

Chili

Hon är vacker som få, min fina prinsessa. För hon tror att hon är en prinsessa. Hon jamar när hon vill att man ska komma och klappa henne, även om hon inte är i samma rum, när hon får rökt skinka eller kalkon ska maten delas i smådelar och så ska hon matas med varje del. Hon tar ingen hänsyn till om man ligger och sover eller att man på morgonen är kissnödig när man vaknar då hon sätter sig på magen och trampar. Men vem kan säga nej till de där ögonen?

Lördagsfynd

Fyndade detta igår i Haninge. Tidningarna är från 53-54 och jag fick alla tre för 10kr, väskorna gick på 60kr tillsammans (den vita blir fin till sommaren) och parfymerna fick jag för 50kr tillsammans. De luktar inte jättegott men de är fina :)

lördag 20 februari 2010

Lördag

Oj, vilken kväll det blev igår :) Hade jättekul och The Domestic Bumblebees med Howlin' Pelle (från the Hives) i spetsen var toppen! Men vad jag önskar att jag kunde dansa som alla fantastiskt duktiga människor. Såg bland annat Kaffereps Miriam dansa, vad kan jag säga mer än att hon var jätteduktig!

Vi var hemma sent i natt/morse. Tror jag kom i säng strax före fyra så jag är en smula trött idag. Har ingen inplanerat än. Funderade på att hänga med Elin och Pernilla på mässan i Älvsjö men jag är en aning för trött fört'.

fredag 19 februari 2010

Done!

Då är jag klar för kvällen. Blev en blus med puffärm, en grå ullkjol och svarta strumpisar med söm. Nu fattas bara Christian som har varit och kollat på vad som visade sig vara en risig 945:a i Tyresö. Trist att åka i onödan. Till middag blir det risotto med het korv.

Elvis

Lyssnar på Elvis medan jag fixar mig iordning för kvällen. Varje gång jag lyssnar på Elvis inser jag att jag lyssnar alldeles för sällan på honom.Är som sagt Rocket room på Debaser Slussen ikväll. Ses kanske där?

torsdag 18 februari 2010

Tjoho

Betty Lou har en giveaway i sin blogg och eftersom man aldrig kan ha för många hårnålar (de har ju en tendens att mystiskt försvinna) är jag självklart med!


Bitter

Idag kör jag på min vardagsfrisyr, hemskt enkel att få till och snabbt går det. Rullen i luggen går hemsk mycket lättare att få till om man använder locktång eller som jag gjorde i gårkväll, la upp luggen när den var våt. Resten av håret fönade jag tills det bara var lite fuktigt och satte det i en knut som jag sov med.

Början på dagen gick inte alls som tänkt. Bussen jag skulle ta till skolan kom inte och nästa var försenad så jag komm till skolan bara minuter innan nio när jag skulle ha varit där halv från början. När jag kom upp för trappan till salen där jag skulle skriva tentan är dörren stängd och är dörren stängd är det kört. Får alltså skriva tentan om någon månad... Tycker det är helt obegripligt att 742:an aldrig går som den ska. Christian kom för sent till jobbet imorse eftersom hans buss inte heller kom. Nu är jag alltså en smula bitter och besviken över att jag missade tentan.

onsdag 17 februari 2010

Tentaplugg

Imorgon kl. 9 ska jag skriva tenta. Vet inte om jag pluggat ihjäl mig direkt...

tisdag 16 februari 2010

Sailor Jerry

Denna blus från Sailor Jerry blev min i lördags när vi var på Sivletto. Vit med ljusblå prickar och ankare på bröstet och så rundad krage på det. I like!

Drömmar om en String-vägg

Kanske blir den sann snart:)

söndag 14 februari 2010

Silver

För oss lyckliga som har Silver så började The notorious Bettie Page 21.00!

Flashback

Efter att ha spenderat hela förmiddagen i sängen gick jag och Christian hem till hans ena bror. Fick mysa lite med underbara Emily när hon sov på min bröst. Jeanettes systers familj är på besök över helgen och de har en liten dotter på 18 månader och så kom Christians äldsta bror med familj över där ena dottern är 6 år och den andra snart 6 månader så det var väldigt många barn ett tag:)

Ikväll blev det taco till middag, samma mat som vi åt för 6 år sedan på alla hjärtans dag:)

Valentine

Min alla hjärtans dag började med att jag fick frukost på sängen av hjärtat. Idag är det en speciell dag på andra sätt än att det är just alla hjärtans dag för det är nämligen min och Christians årsdag. Idag firar vi att vi varit varandras i 6år! Och jag älskar honom mer än någonsin, mer än jag någonsin kunnat ana att man kan älska en annan människa. I april nästa år gifter vi oss!

fredag 12 februari 2010

Danko Jones

Lyssnar på lite Danko Jones här hemma, på senaste plattan "Never too loud", medan jag gör mig i ordning. När Christian kommer hem ska vi åka in till stan. Blir bio (Avatar) och middag ikväll. Kommer bli en del mys den här helgen:) På söndag firar vi nämligen 6 år tillsammans.

torsdag 11 februari 2010

Vi skrämde slag på Svensson

Bilden illustrerar den svenska synden och raggarkravallerna i Åhus 1964.
Foto: Jan Stibe

Ett program om raggare, våld och uppror
I mullrande bilar drog de skränande fram, varv efter varv och utmanade ett samhälle som hade klarat sig undan kriget. De blev fiender till de flesta och fientliga till det mesta. Polis och andra som kom i deras väg mötte en svensk ungdomsrörelse som aldrig tidigare skådats. Media höll sig i dess närhet, men var du ”siska, en sån där förläst”, ja då gällde det att springa för att inte få stryk. Av Bo Sjökvist.
Här kan du lyssna på dokumentären som jag lyssnade på via SRs hemsida igår.

onsdag 10 februari 2010

Onsdag

Vet inte om jag haft någon vidare produktiv dag idag. Har tvättat ett par maskiner, städat och dammsugit. Bytte till nya sängkläder också. Skulle ha börjat plugga till tentan vi har nästa torsdag men så blev det icke. Perfekt att vi ofta har en dag i veckan då vi är "lediga" där man får tid till städning och dylikt och därmed slipper ta det på helgen då man har ledig tid tillsammans.

Efter denna spännande information ska jag nu hoppa i säng!

tisdag 9 februari 2010

Casey's hair-do


Första delen


Andra delen

Här hittar ni henne.

måndag 8 februari 2010

Stiligare

Ikväll var jag hem till min farmor på rasten. Det var lite drygt en månad sedan jag träffade henne senast. På byrån i sovrummet har hon flera gamla fotografier, däribland ett foto från 1947 på henne gåendes längs Götgatan (där min farmor och farfar för övrigt bodde innan de byggde villa i Huddinge) på Söder i Stockholm med min faster nyfödd i barnvagnen och min farbror vid sidan. På sig hade hon en mörk kappa med markerade axlar, en svart handväska och en hatt med brätte och en blomma fram. Några andra okända människor finns även med på bilden och jag kan bara göra ett konstaterande: det var så mycket stiligare då!

Brist på...

...inspiration och energi! Den senaste veckan har jag verkligen lidit brist på båda dessa saker. Energin tryter och har så gjort en tid nu och jag skyller allt på årstiden. I och med bristande enerig så ligger inspirationen på botten något som tillsammans med jobb gjort att jag mest gått omkring i mjukisbyxor. Jobbar som sagt extra på Posten och åker då runt på eftermiddagarna och tömmer brevlådor. Inte särskilt glamoröst! Då gäller grova kängor, fleecejacka, mössa och arbetshandskar. Ska om 20 minuter ta bussen till Huddinge och jobbet. Slutar strax efter sju ikväll...

Vårkänslor

Igår fick jag för första gången denna vinter vårkänslor och allt hade med vändret att göra. Blå himmel, solsken och ganska mild temperatur. Längtar vansinnigt mycket till våren och känner att jag behöver lite mer solsken!

söndag 7 februari 2010

Hairspray

Ikväll har jag (Christian halvslumrade) tittat på Hairspray. En kavalkad av musik, dans, hårsprej och glädje. Nu blir det snart sängen. Vi har en slappishelg eftersom båda är förkylda och Christian har feber. Skönt att ta det lugnt men ganska tråkigt! Nästa helg blir det förhoppningsvis Avatar och helgen efter det är det ju Rocket Room på Debaser Slussen!

fredag 5 februari 2010

Billös

Nu är vi utan bil igen men lite rikare:) Nu ska vi bara hitta den Volvo 940 Turbo alternativt 960 vi vill ha. Ska ju dessutom köpa oss en Amazon också men först på listan står ju en bruksis. Helgen kommer väl antagligen gå åt till att leta bil, och så vill jag hinna träffa lilla Emily igen. Snacka om att vara bebis-sjuk! Hon är förövrigt alldeles underbar och har fullt av svart hår på huvudet:)

Nästa Rocket Room

Jag ska dit! Ska du?

onsdag 3 februari 2010

Städ- och fixardag

Här är tvättmaskinen i full gång. Städa ska jag göra också.

tisdag 2 februari 2010

Till salu

Då får vi se om någon vill köpa. Finns på Blocket.

Världens sötaste Melinda

Från kalaset i lördags.