tisdag 30 november 2010

Kalla fossingar

Köpte tofflor till mina kalla fossingar idag på H&M. De värmer himla bra och är söta.
Är väldigt trött, har VFU i tre veckor till och de tidiga mornarna och jag är inte bra vänner. Igår gick jag till och med och la mig nio men var ändå galet trött i morse. Tror tyvärr jag är på väg att bli sjuk, går både vinterkräksjuka och förkylning i skolan där jag är. Håller tummarna att jag slipper bli sjuk, har inte tid!

fredag 26 november 2010

Att hitta hem

Det känns som att från den dag du föds består livet efter ett sökande att hitta sig själv, den man är. För några går det snabbt och smärtfritt medan andra känner sig vilsna hela sina liv. När jag tittar på min uppväxt ser jag tillbaka på ett ständigt sökande, att jag kännt mig mer eller mindre vilsen i mig själv. Jag har gått genom olika klädstilar och musikstilar i jakt på mig själv. När jag insåg att även jag kunde klä mig i 50-tal/rockabilly kändes det som att poletten föll ner, jag var på något sätt hemma. Jag känner mig fortfarande osäker, men på ett helt annat sätt. Jag är hemma i min stil, i den jag är även om självförtroendet tryter.
Jag har så länge jag kan minnas älskat gamla ting, rotat i min farmors gömmor och tittat på gammal porslin. Pillat med alla prylar hon har och det gör jag fortfarande när jag kommer dit. När det kommer till den biten kommer jag nog aldrig växa upp. Musiken från 50/60-talen har också alltid funnits där genom min pappa. Det är genom honom jag har mitt intresse att ständigt utvidga cd-samlingen och prova på nya artister. När alla andra i min klass lyssnade på Björn Rosenström och annan musik som var populär då lyssnade jag på Beatles och annan 60-talsmusik.
Vi har nog alla kännt oss annorlunda någon gång genom uppväxten men de flesta hittar nog mer eller mindre hem.

torsdag 25 november 2010

I've bought myself a pair of Freddies

Har äntligen kommit mig för att beställa ett par nya jeans från Freddies of Pinewood. Sålde mina gamla på Tradera i somras då jag tappat en del i vikt. Gillar verkligen dessa, de är riktigt snygga. Nästa par blir en par i hängselvarianten.

H som i ...

Något som man egenligen inte lägger så mycket eftertanke på är ju diskhanddukar. Jag fick för ett tag sedan två äldre kökshanddukar av min farmor. Dessa är vävda i lin och är helt fantastiska men jag är väldigt rädd om dem. Linet är odlat, behandlat, vävt och broderat i farmors barndomshem och är bättre än någon annan typ av kökshanduk jag stött på (inte för att de är så många).

onsdag 24 november 2010

Iihihihi...

Ska ut och sladda med 940:n en vända nu :)

Saffron buns

Jag har spenderat eftermiddagen med att baka lussebullar/saffransbullar. Det blev en hel massa. Receptet jag använder till degen kommer från ett gammalt mjölkpaket via min mamma.
50g jäst
100g smör
5dl mjölk 3%
250g kesella/kvarg 10%
2pkt saffran (jag tar 3pkt)
1½dl socker
½tsk salt
ca 17dl vetemjöl
Smula jästen i degbunken. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken. Låt smör- och mjölkblandningen bli fingervarm, dvs 37 grader. Häll spadet över jästen, rör om så att jästen löser sig. Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir smidig. Låt jäsa övertäckt i 40 min.
Knåda sedan degen smidig med mjölat bakbord. Sedan är det bara att baka ut och låta jäsa i ca 40 min till. Jag gjorde hälften lussebullar, hälften saffransbullar med en smör-, mandelmassa- och vanijsockerblandning. Pensla med vispat ägg och grädda tills de fått fin färg mitt i ugnen på 225 grader.
Jag har i saffranet redan i smör- och mjölkblandningen.

Gräddas för fulla muggar.

Saffransbullarna med hackade mandlar strödda över.

Kesellan är hemligheten till ett saftigt bröd.

Christmas feelings

Ungefär en månad för tidigt sitter jag här med julkänslor.

måndag 22 november 2010

String

Bara bilden får mig att dregla. Drömmen är ju att en dag ha en String-vägg men helst ska den vara en gammal goding :)

Men nyproducerat är ju ganska fint ändå.

Som sagt :)

Grace Kelly



En j*vligt bra låt

fredag 19 november 2010

Bib overall

När vi ändå är inne på herrkläder kan jag passa på att uppmärksamma dessa snickarbyxor från Dickies. Schnyggt! Ytterigare ett plagg som ligger på listan över kläder som ska inhandlas till Christian.

Love you

Mens jacket

Sitter och spanar efter vinterjacka till Christian. Han är verkligen i behov av en ny. Denna från Altamont tycker jag är snygg och inte så fasligt dyr.

Ett annat snyggt alternativ är denna från Fjällräven. Dock med en något saftigare prislapp.

Translation

Jag har sett på min statistik att jag har en del läsare runt om i vida världen så nu undrar jag om det är av intresse att jag skriver en översättning på engelska?
I've noticed in my stats that I have readers around globe, so now I wonder if you would like a translation into English?

I dag

Idag kör jag på sköna och varma kläder. Ullkofta, blommig skarf och jeansleggings. Och när jag tittar utanför dörren åker min röda basker på på det lite småskitiga håret med lockar som håller på att gå ur och givetvis min långa kappa.
Jag har köpt mig en ny fin kalender för nästa år samt ett anteckningshäfte till VFU:n(verksamhetsförlagd utbildning eller om man så vill praktik). Har fem veckor (en har dock redan passerat) nu fram till jul. Ska bli så mysigt att vara där under julen då det lär bli en del julpyssel med barnen samt luciatåg! Längtar tills dess att jag är färdig (vilket jag blir till sommaren) och får börja jobba!

onsdag 17 november 2010

Den här klänningen hos Garderobsbutiken är i samma tyg och modell som min ljusblåa. Min är dock kortärmad, saknar den vita avtagbara kragen samt att min är märkt PUB och kostade ungefär 400:- mindre.

tisdag 16 november 2010

Stenbock

måndag 15 november 2010

Dutchess of Dallas

Viva Las Vegas

1942





Samtliga bilder kommer från Shorpys där vissa bilder är färglagda i efterhand.

söndag 14 november 2010

It´s my birthday

Såhär vill jag fira min 26:e födelsedag som ju är den 1 januari.

fredag 12 november 2010

Viva Las Vegas

Nu är resan till Las Vegas bokad. 20-27/4-11. Längtar!

lördag 6 november 2010

Rear window

Ikväll har jag tittat på Fönstret åt gården av Alfred Hitchcock från 1954 med vackra Grace Kelley och James Stewart som gick på TV4 film.

fredag 5 november 2010

Snål?

Jag betalar sällan, eller snarare aldrig stora pengar för mina kläder. Jag bryr mig baske mig inte om märken och tycker därmed att det är totalt omotiverat att betala stora summor för dem. Jag tycker i och för sig att det är ruskigt omotiverat att betala stora summor för kläder vare sig dem har ett kännt märke eller ej. I min garderob tror jag inte att det finns ett klädesplagg som har kostat mig mer är 500:- Och det är helt sant. Beror det på att jag triggas av jakten att hitta fina kläder till en spottstyver? För det är faktiskt lite av en utmaning. Inte handlar det om att jag är ekonomisk eller snål i alla fall, det kan jag meddela att jag inte är på något sätt. Visst kan jag betala stora summor för fantastiska klänningar på Ebay eller en mer specialiserad vintagebutik men vari ligger utmaningen i det? Plus att det ju faktiskt blir ganska dyrt i slutändan.
Däremot har jag konstaterat att min ganska känsliga fötter mår bäst i dyrare skor. Jag kan inte tränga ner stackarna i syntetmaterial utan risk. Blåsorna är omedelbara och obarmhärtiga. Jag har svårt för klackar men plågar mig själv då och då med sådana ändå för att det trots allt är tjusigast. Dessvärre har jag lyckats trycka sönder en av fettsäckarna i hälen som har blivit inflammerad, så nu måste jag använda avlastningskuddar ett par veckor för att dem ska ha en chans att läka (känner att det är en viss tantvarning på det hela). Som slutkläm kan jag meddela att mina stackars fossingar hyllar mina nyinköpta kängor, dem är helt fantastiska!

måndag 1 november 2010

Klassisk stickning

Jag har beställt Klassisk stickning av Lise-Lotte Lystrup för nu har jag tänkt lära mig sticka igen. Man fick ju lära sig i slöjden på högstadiet men då jag inte sysslat med det sedan dess måste jag lära om. Den som ska få lära mig är min kära mor som råkar vara något av en expert på det där med stickning. Och när jag fått lite vana ska jag beställa A stitch in time.