torsdag 31 mars 2011

Underbara Clara

En av mina absoluta favoritbloggar är UnderbaraClara. Hennes hem är helt fantastiskt, hon är klok och kommer med många fiffiga tips. One of my favorite blogs are UnderbaraClara. Her home is fantastic, she's wise and you get a lot of nifty tips.


Bilderna har jag lånat från Claras blogg. The pictures are from Claras blog.

onsdag 30 mars 2011

På fredag


Om inte

Om jag inte är allt för upptagen med uppsatsen eller packningen den här helgen kommer jag nog att gå :) If I'm not to busy with my essey or packing for Vegas I'm going to go on this Vintage fair :)

Ruta ruta

Skjorta på Christian kan vara det finaste jag vet. Han har många väldigt fina och ingen har varit särskilt dyr. Det går absolut att hitta snygga kläder med kvalitet till budgetpris. I love it when Christian wears shirts.

Yellow

I förra veckan köpte jag en väldigt vacker hibiscus till köksfönstret och nu står den i full blom. Jag har sedan tidigare en rosa men jag tycker hibiscusar är väldigt tacksamma blommor, för att inte tala om vackra. Det enda de behöver är kärlek i form av ljus, vatten och lite näring då och då. Last week I bought a beautiful yellow hibiscus for the kitchen window. The hibiscus is a lovely flower and I find them easy to tend.

tisdag 29 mars 2011

DePalma

Besöket hos Sivletto i lördags slutade med nya jeans från DePalma för både mig och Christian. Both Christian and me bought ourselfs a new pair of jeans from DePalma.

Christian köpte dessa och de sitter kanonfint, om än lite stela nu i början. Min är ett par tajta i stretch. Christians bought these ones and they look really nice on him while mine are a really tight model.

Klänningar, klänningar...

Jag är helt insnöad på klänningar. Jag tittar i första hand på just klänningar när jag är ute och handlar kläder, något som har resulterat i att jag har omkring 60 st. Det jag "behöver"(egentligen vill jag inte påstå att jag behöver någonting i klädväg, så läs vill ha) är byxor och somriga kjolar. Och ett par röda skor! I love dresses! I primarily look at dresses when I go shopping which has resulted in me having somewhere around 60 pc. I need (read want) pants and summery skirts. And a pair of red shoes!

Snörvel

Samtidigt som jag försöker jobba med c-uppsatsen har jag blivit förkyld med ont i halsen och hosta. I'm trying to work on my essey but I have a sore throat, coughs and fever.

måndag 28 mars 2011

En enkel

En hemskt enkel frisyr att få till är denna. Sidohåret tvinnas och fästs med nålar, resten pillas upp och hålls fast av en kam. This is a really easy hair-do to do. The hair on the sides is twisted and is attached with pins. The rest of the hair is fixed with a hair comb.

Äntligen

Äntligen värmer solens strålar, säger både jag och mina fyrbenta vänner! Finally is the warming sun here!

Jag ♥ vintage

Samtliga av dessa klänningar har jag inhandlat i någon av Beyond retros butiker. All of these dresses are bought in any of Beyond retros stores.

Bilden i förra inlägget var superdålig så här får ni en bättre. The quality of the picture of this dress was terrible in the last post so here's a better one.


Detaljerna är fantastiska. The details are wonderful!

Den här faller väldigt fint över axlarna och färgen är tjusig. This one drapes beautiful over the shoulders and the colors fantastic.

Den här var långärmad när jag köpte den men jag tycker den gör sig mycket bättre med kort är. The sleeves where long on this one when I bought it but I think it looks much better like this.

Stacken

I lördags drog jag på mig en av mina finaste klänningar. Denna i 100% siden fyndade jag på Beyond retro när de hade utförsäljning och skulle flytta bort på Drottninggatan. Om jag inte minns helt fel betalade jag 136:- för den. Den stora kragen faller otroligt fint över axlarna och kjolen har lite volym av sig själv då undertyget är lite styvt. Helt klart en av mina finaste klänningar som nu behöver lite kärlek i form av en tvätt för den ska nämligen få äran att följa med oss till Las Vegas. Saturday I put one of my favorite dresses on. It's 100% silk and is in a wonderful model.

Håret hade jag lagt i stora pin curls kvällen innan när det var torrt och spejat på lite Glimor. Jag har hällt över den i en sprejflaska för att den ska bli lättare att fördela i håret. I pin curled my hair the night before. I made them big 'cus I wanted big curls :)

Vi var på Stacken, Nalen för att det kvällen till ära var Burlesque soirée tillsammans med Christians arbetskamrat Adam och hans Jannice. Men vi blev väldigt besvikna och gick hem innan det hela var slut.

onsdag 23 mars 2011

På lördag


Färgglad!

Idag är jag riktigt färgglad! Det är ett typiskt vårfenomen för min del:) Today I'm really colorful! I always get an urge for colors in the spring :)

Jag har varit och gjort fyra av mina fem intervjuer till C-uppsatsen idag. Gick jättebra! Innan jag sätter igång med transkriberingen av dem ska jag ge mig ut på en powerwalk. I've had four out of five interviews for my essay today. It went great! But before I'm getting started with the transcription I'm gonna go out for a power walk.

tisdag 22 mars 2011

Smycken och sånt

Det här smyckeskrinet har hängt med i många år nu. Jag fick det när jag var liten men minns inte exakt när. Även om de flesta av smyckena har bytts ut genom åren så använder jag det fortfarande. Jag förvarar min oäkta smycken häri, örhängen, ringar och broscher. I got this jewelry box when I was a little girl. Most of the jewelry has changed over the years but I stil use the box.

Jag är tyvärr ganska dålig på att komma ihåg att använda smycken. Har oftast mina titanörhängen som jag fått av Christian. Sadly I don't use my jewelry as much as I should. Mostly I have my titanium earrings that I got from Christian.


Virkat

I helgen letade jag runt på mina föräldrars vind efter det här överkastet som min farmor virkat. Tyvärr passar det inte vår dubbelsäng så tills vi får barn får det fungera som filt på sängen. This weekend I was at my parents house, on their attic, searching for this bedspread that my grandmother made. Unfortunately it's too small for our bed so until we have children it will work as a blanket.

måndag 21 mars 2011

Till sängen

Denna kombination från H&M skulle vara fin på vår säng. I dagsläget har vi inget överkast som passar vår säng då det vi har ha krympt i tvätten. This combo from H&M would look nice on our bed. The bedspread we have now shrank when I washed it.

VLV

Om en månad är vi där! In one moth we're there!

Sjuk

Alltid när jag blir sjuk blir jag extra myssugen, så nu sitter jag i soffan och längtar efter min fina, fina Christian. Allways when I'm sick I get lovesick so now I'm in the sofa longing for my love Christian.

söndag 20 mars 2011

Tatueringen

Alla skorpor är borta (gammal bild)! Färgerna är jättefina och jag är jättenöjd! The scabs are finally gone! I love the colors!

Off we go

Dags för burleskloppis då! Ha en trevlig dag! Time for some vintage shopping! Have a nice day!

lördag 19 mars 2011

Dagsljus

Det är helt otroligt vad skönt det är nu när dagarna är längre och solen skiner!
Jag har inte lyckats beta genom alla böcker vid min säng ännu, C-uppsatsen och litteraturen till den tar all min tid just nu. The daylight makes the days longer and I do enjoy the sunlight!
I haven't managed to read all the books by my bedside yet, my essay steals all my time.


Imorgon ska vi på Burleskloppisen i Festvåningen på Brunnsgatan. Kl. 12 slår portarna upp och vi tänkte hänga på låset :)

torsdag 17 mars 2011

Pedometer

Jag har skaffat mig en stegräknare för att ha kolla på avstånd och kaloriförbränning nu när jag äntligen kommit igång med mitt powerwalkande igen. Dessutom har jag satt en målvikt jag vill nå tills vi åker till Las Vegas. Är riktigt taggad för nu vill jag känna mig sådär pigg som jag gjorde i höstas! I've got myself a pedometer for my power walks so that I can keep track on distance and amount of calories burned. I'm really stoked 'cus I wanna feel as alert and fresh as I did a couple of month ago.

All about

Just nu kretsar det mesta i livet kring studierna. Dels läser jag en herrans massa litteratur till C-uppsatsen, dels är jag på min VFU för att ta igen missade dagar. My life is all about school at time being. I'm for example reading a lot of books and working with my essay.

Kvällshimmel

Evening sky.

tisdag 15 mars 2011

Pastell

35:- fattigare men tre pastelliga skira sjalar rikare. Perfekta att vira kring håret när det inte vill samarbeta, tex. For 35 sek I got these three pastel scarfs. Perfect if you have a bad hair day.

Beautiful women



måndag 14 mars 2011

Finally

Igår hade jag i blekmedel i delar av håret då det fortfarande fanns en hel del svart kvar. Till min glädje försvann det svarta så efter att ha haft i färgen Chestnut brown från Syoss har jag äntligen en mer jämn färg i hela håret. Jag är väldigt nöjd men kanske blir den ännu lite ljusare till våren :) Yesterday I put some bleach in my hair to get rid of the remaining black from when I used to color it black. Now I have a even chestnut brown hair. I'm very pleased with the result but maybe I will go even brighter closer to spring?! :)

söndag 13 mars 2011

På resande fot

Min bror (på bilden) är ute på en fyra månader lång resa med några vänner. Här är de i Peru i den gamla inkastaden Machu Picchu men de har redan hunnit resa vidare. Bilden har jag nallat från en av Dennis reskompisars facebook-sida. My brother is out traveling the world on a four month journey with some friends. This picture is taken in the old inca town Machu Picchu in Peru. They have already reached a new destination.

Helgens fynd

Var på Retromässan igår men vi blev rätt besvikna då det bara var trångt och bökigt med allt folk, litet och alldeles för dyrt för några fyndchanser. Istället blev det en tur till olika second hand-butiker. Köpte denna topp på Beyond retro. Yesterday we were on a fair that was really disappointing so we went to second hand shops instead. I bought this on the store Beyond retro.

Medan dessa två är inhandlade på Stadsmissionen. Den nedre är en klänning. These two are bought on Stadsmissionen(a charity organisation). The one below is a dress.

torsdag 10 mars 2011

Lika bra som en tavla

Det går ju faktiskt lika bra att ha tjusiga klänningar hängandes på väggarna som att ha tavlor. Denna från 60-talet pryder numera vår ena sovrumsvägg. Dresses do make perfect wall decorations. This one's from the 60's and will from now on hang on our bedroom wall.

onsdag 9 mars 2011

Nytt på tavellisterna

Köpte två nya tavlor på Mio igår. I bought two new paintings yesterday at the store Mio.

När jag fick syn på denna på en Volvo 242:a var jag tvungen att köpa den. Christians första bil var en sådan här, men blå. When I saw this with a Volvo 242 I had to buy it. Christians first car was a blue 242.

En bubbla. A Beetle.