söndag 31 januari 2010

Det regnar köttbullar!

Idag var vi med Elin och Niklas på husvisning i Huddinge. En gammal 70-talskåk med orginalinredning. Inte det vackraste som skådats direkt :) Efter det blev det en snabbis på IKEA för att köpa lite småprylar och en vända på Jula där Christian köpte ett verktygsskåp som nu står vid väggen mellan hallen och köket.

Efter indiskt till middag på Heron blev det bio och "Det regnar köttbullar". Helt okej men blev ändå en smula besviken, hoppades på många fler skratt. Första gången vi såg en 3D-film. Nästa blir Avatar, eller hur Elin?!

Nu blir det lite Discovery innan vi hoppar i säng!

lördag 30 januari 2010

1-årskalas!

Idag ska vi på 1-årskalas. Sötaste Melinda fyllde ett i onsdags.
Två dagar gammal fick jag träffa henne för första gången. Det känns som igår!

Såhär ser jag ut idag.
Håret la jag upp på mammas gamla värmespolar från 70-talet efter att ha tvättat och fönat det. Lockarna blir ganska stora och lösa men det gör det så mycket lättare att rulla upp det och fästa med hårnålar. Det bakre håret tuperade jag lite lätt och sprejade och satte det tillsist i hårnät.
Avslutade med två orkidéer.

Och så de nya örhängena såklart! Ankare för den som inte ser :)

fredag 29 januari 2010

Huvudvärk och fredag

Ikväll blir det wok med nötkött och nudlar till middag. Enkelt och gott! Liksom många andra fredagskvällar spenderas denna i soffan med en filt. Ikväll lyxar vi dessutom till det med lite fruktgodis och Pepsi Max.
Har haft huvudvärk hela dagen och är som vanligt trött så med andra ord är jag inte särskilt rolig idag. Resten av dagen kommer jag se ut såhär:

torsdag 28 januari 2010

Emily

Nu är hon här med sina 4225 gram och hela 55 cm. En stor liten tjej! Längtar tills jag får träffa henne men det dröjer några dagar till eftersom de får stanna extra på sjukhuset då det blev kejsarsnitt.

Grattis Clas och Jeanette!

onsdag 27 januari 2010

Rock n´roll

Mitt bästa städtips är alla gånger att sätta på lite trevlig rock n' roll och dansa runt samtidigt som man dammtorkar, plockar, kastar, lägger allt på rätt plats och slutligen dammsuger. Det hela kan ta mycket längre tid att göra så men det blir så väldigt mycket roligare att städa. Nu tillhör jag en vad jag antar är en ganska liten skara som tycker om att städa :) Känns skönt med en nystädad lägenhet.

Här hemma väntar vi på besked från BB. Klockan 14 sattes Jeanette igång så än är det timmar kvar. Kanske när vi vaknar imorgon bitti är Christian farbror till sitt tredje brorsbarn. Spännande!

tisdag 26 januari 2010

Tisdag

Trött idag. Galet trött och inte har det varit en spännande dag. Haft seminarium i skolan på eftermiddagen om bland annat hur matsmältningen fungerar. Självklart hade jag lyckats läsa fel kapitel men jag klarade mig bra ändå på mina gymnasie/högstadiekunskaper. Fick jag bevisat att jag lärde mig något i skolan i alla fall!

Snart blir det middag men vad har jag ingen aning om. Har inte orkat tänka på det ännu. Christian har varit och hjälpt en kompis med hans bil men han är snart hemma och då blir det käk.

Kanske blir det att titta på någon av filmerna som jag hämtade ut ikväll...

måndag 25 januari 2010

Snyggingar


Från Clarks.

söndag 24 januari 2010

Tredje dagen

Idag har lockarna varit inne på sin tredje dag och är fortfarande jättefina och då sov jag ändå bara med hårnät i natt. Skulle kunna ha de imorgon också men tyvärr så blir mitt hår fett väldigt snabbt så det blir till att duscha bort de imorgon.
Ikväll har vi ätit middag hemma hos Clas och Jeanette och bara umgåtts. Tittade på en I en annan del av Köping för första gången och jag är fast! Så himla charmiga. Kommer inte kunna sova i natt för imorgon får vi veta om det blir igångsättning imorgon eller på onsdag för Jeanette. Så spännande! Förstår om Jeanette vill få ut ungen nu för hon börjar bli riktigt stor!
Imorgon är det skola mellan 12-14 och då är det musik på schemat. Ganska skön mjukstart på veckan!

Söndagslunk

Ingenting planerat idag. Ganska skönt men också ganska tråkigt. Christian är inte hemma, han stack iväg vid nio imorse. Han är med Oskar någonstans. Har inte riktigt engagerat mig i det där:)

Igår var vi inne på söder en vända, bland annat till Statsmissionen som ligger vid Nytorget. Köpte två kjolar och ett par byxor för sammanlagt 80kr. Vi käkade middag hos mamma och pappa och åkte sen hem till Elin och Niklas för film. Tittade på Fantastiska fyran och silversurfaren som gick på tv. En trevlig kväll helt enkelt...

Nu får vi väl se vad dagen har att bjuda på och när mr. Sahlberg kommer hem.

fredag 22 januari 2010

Hair-do

Sov med pin-curls.
.Man rullar upp håret och fäster med hårnålar.
Jag har Glimors rosa läggningsvätska i också.
Alla nålar borta.

Dragit fingrarna genom håret.

Borstat genom håret en vända.
Såhär såg mamma ut i håret på 80-talet.
Dock var hennes hår mycket kortare.

Efter att ha borstat i cirka 15 min gjorde jag tre rullar på ena sidan och två på den andra.
Dessa gjorde jag genom att rulla upp håret på fingret och fästa med hårnål.

Fäste håret bak med hårnålar och avslutade med en orkidé.
Och så hårsprej såklart!

torsdag 21 januari 2010

Sherlock Holmes

Imorgon kväll ska Christian och jag gå på bio och se Sherlock Holmes. Nu hoppas vi bara att den är sevärd också!
Senare: Blev ingen bio, var alldeles för trötta!

Torsdagspyssel

Hemkommen från en timmas promenad och en lunch mättare. Rester från middagen igår då vi åt fiskgratäng med creme fraiche och gräslök och så potatis till. Superenkelt och himla gott:)

Dagen blev inte alls som jag tänkt mig. Missade av någon anledning att ställa alarmet på mobilen igår så jag vaknade för sent för att hinna till föreläsningen(som inte var obligatorisk som tur är). Har inte så mycket att göra här hemma mer än att plocka undan lite och förbereda middagen sen när Christian är på ingång. (Hemmafruvarning!) Duscha och lägga håret ska jag göra också, behöver göra inpackning så jag passar på att lägga en ansiktsmask när jag ändå är igång.

Bild från 1944. Klänningen är helt underbar, för att inte tala om skorna och frisyren!

onsdag 20 januari 2010

Kjol

Vill ha den här kjolen från Tara Starlet, precis en sån jag letat efter.

tisdag 19 januari 2010

Snörvel

Jahapp, då har man blivit förkyld igen då. Ganska otroligt att man aldrig kan få hålla sig frisk. Brukar skämta och säga att jag har världens sämsta imunförsvar men det verkar dessvärre inte vara nåt skämt. Blir att kurera med nässpej, näsdukar och filt i soffan.

söndag 17 januari 2010

Rastlöshet och väntan, väntan...

Tentan är ivägskickad och jag kan slappna av ikväll. Men av någon anledning känner jag mig rastlös. Så jag tänkte skippa filmen på tv som jag redan sett en eller kanske två gånger tidigare och städa köket.

Var ute på en promenad förut, jag och Christian och gick förbi hemma hos Clas och Jeanette för att kolla läget lite. Ingen bebis och inga känningar. Det varkar vara en envis fröken som ligger i magen. Men nog har det sjunkit ordentligt alla gånger så det är inte långt kvar. Jag har gissar på att hon kommer den 19:e. Så spännande...

Nu ska jag pyssla lite!

Jag vill ha sommar

lördag 16 januari 2010

Chuck Berry - You can't catch me

Lördag

Idag har jag suttit med tentan ett par timmar. I ärlighetens namn har jag inte fått så himla mycket gjort. Men det går sakta frammåt som tur är, inte mycket kvar nu. Den ska vara inne imorgon vid 23 så jag har gott om tid. Är dock inte så lätt att försöka få ihop nåt vettigt när man är trött och har ordentligt ont i huvudet. Underbaringen står och gör taco, det är tur att jag har honom för jag har verkligen varit ur lag idag.

Trötthet

Den senaste tiden har jag varit så fruktansvärt trött. Jag kan sova allt mellan 7 och 12 timmar per natt men ändå vakna upp trött. Blir ganska påfrestande att aldrig känna sig utvilad. Det påverkar även skolan då jag inte kan koncentrera mig vilket bara skapar olust. Det är egentligen inte bara skolan som påverkas utan det mesta i livet eftersom tröttheten påverkar lusten till att göra någonting egentligen. Jag har inte ens någon lust att städa eller pyssla hemma och DÅ har det gått lång vill jag lova ;)

Jag tror minsann att det är årstiden som har sin påverkan. Finns det någon som inte är tröttare nu? Har i alla fall bestämt mig för att prova något i stil med rosenrot för det här går inte längre.

fredag 15 januari 2010

Fredagsmys

Ikväll blir det inte många knop. Är trött som få efter att ha sovit dåligt som bara den i natt. Christian och jag ska ta oss en promenad nu och sen blir det pop corn i soffan och kanske en film. Håret blev toppen, inte för att det syns särskilt bra på bilden:) Koftan fick jag i födelsedagspresent av mamma och pappa. I like! Varm är den också.

torsdag 14 januari 2010

Opponering

Imorgon har vi opponering på våra tentor. Börjar kl. 13. Det kommer gå åt helsike eftersom tentan inte är klar. Så går det när man har inlämning på söndag, alltså två dagar senare. Well, det blir som det blir.

Snart ska jag gå och lägga mig. Ska fila lite på tentan först. Och så hoppas vi att håret blir bra imorgon, har precis lagt upp det. Får hoppas att det hinner torka under natten så att jag får fina lockar imorgon. Handen för så ni slipper se mitt trötta och osminkade ansikte:)

När man inte orkar plugga kan man alltid titta på vackra bilder




Några av bilderna kommer härifrån.

onsdag 13 januari 2010

Viva Las Vegas

Om jag vill åka någonstans i år så är det till Las Vegas!
Christian och jag ha bestämt att vi ska åka på detta nästa år men jag vill åka i år. Det finns en stor anledning till varför vi borde åka i år och den anledningen stavas:
Mr. Charles Edward Anderson Berry
eller mer känd som Chuck Berry!
Och när vi ändå kommer befinna oss i Las Vegas så kommer vi passa på att gifta oss där. Spelar ingen roll att det bara kommer vara jag och Christian där för det är ju bara oss det handlar om. Men fy fasiken vilken resa det kommer att bli! Längtar redan till nästa år :)

Röda handskar

I mellandagarna köpte jag ett par fina röda handskar i skinn på rean. Runt om handleden går volanger som ligger i omlott på handryggen. Väldigt fina är de och kostade inte många kronor. Nu väntar jag bara på att det ska bli vår så att jag kan börja använda de!

Red lips

Dessa läppstift från Make Up Store är de jag använder. Gate är en ganska ljus och diskret röd som jag använder till vardags medan China red är en djupare färg som jag använder till fest.

50:- klänningen

Den är mycket ljusare i verkligheten. Tycker i alla fall att den var värd sina 50:-

Past bedtime

Ikväll har Oskar varit här på kaffe. Jag har legat däckad hela dagen med feber och snorat. Har knappt orkat tänka på tentan som ska vara inne på söndag. Är så fruktansvärt trött på att skriva hemtentor nu att jag blir galen. Kan vi inte bara få en vanlig salstenta? Är i och för sig hemskt skoltrött för överhuvudtaget. Tack och lov att det bara är ett och ett halvt år kvar nu!

Nu ska jag joina mitt sovande hjärta i sängen och hoppas att jag inte är lika luddig i huvudet imorgon!

tisdag 12 januari 2010

Kärlek

Om lite drygt en månad firar vi 6 år tillsammans.

måndag 11 januari 2010

Måndag

Måndagar är definitivt inte veckans favoritdag. Dagen började med försovning och huvudvärk i vanlig ordning. Fick bli promenadkläder idag eftersom jag tänkte ta en promenad när jag kom hem och som tur var mötte jag Jeanette när jag klev av bussen. Blev nästan två timmars promenerande. Imorgon är hon beräknad så hon är ute och promenerar ett par timmar varje dag för att komma igång. Spännande!

Denna vecka är det tentaskrivande på schemat. Riktigt ser fram emot det...

Gjorde ett fantastiskt fynd i lördags på min favorit antik-affär i Haninge. En färgglad kortärmad klänning som möjligen kan vara sent femtiotal eller tidigt sextiotal som bara behöver lagas i ryggen ovan dragkedjan. Det var 50% på alla kläder så jag betalade 50:- för min klänning. Det vill jag kalla ett kap :)

fredag 8 januari 2010

The king

Idag skulle Elvis Presley ha blivit 75 år gammal. Long live the king!

Volvo Amazon

Till våren blir det en Amazon, äntligen.

tisdag 5 januari 2010

Drömsko

Stockholm

Idag var jag inne i stan med mamma. Hittade bland annat en röd trenchcoat från H&M som var på rean, blev faktiskt bara reasaker :) Har varit så trötter hela dagen. Kunde inte somna igår kväll och så skulle jag upp tidigt imorse. Men nu sa jag snart krypa till kojs.

Hade en trevlig men sen kväll i lördags. Dans och bra musik. Lyxade till det hela och tog en taxi hem. Vi var inte hemma förrän klockan var halv fyra. I kön in träffade vi en av Christians lumpenpolare så vi hängde med de hela kvällen. Väldigt trevligt!

Idag åkte äntligen julen ut. Så snart julafton är slut vill jag bara plocka undan allt och sagt och gjort. Granen är kastad och pyntet är kastat. Har städat hela kvällen men hann inte dammsuga så nu har vi barr överallt. Imorgon blir det en plugg-, tvätt- och strykdag samt att jag ska dammsuga.

Nu säger jag god natt!

lördag 2 januari 2010

Mot söder

Nu drar vi in mot stan!

Rocket Room ikväll

Ikväll blir det Rocket Room på Debaser Medis!

fredag 1 januari 2010

1 januari

Idag fyller jag 25 år. Det har firats med tårta och mammas goda hallon/mandel- och chockladmuffins här hemma. Farmor, mormor, lillebror, pappa och mamma var över i eftermiddags. I present fick jag bland annat pengar, en klänning från MQ som jag gått och klämt på och varma sköna fårskinnstofflor.

Det nya året firade vi tillsammans med Christians bröder och deras familjer. En mycket trevlig kväll med massor av god mat och ostbricka. Kvällen avslutades med guitar hero Metallica och Mattias obligatoriska luftgitarr :)

Resten av kvällen blir lugn. Kanske en film eller två. Imorgon blir det Rocket Room på Debaser Medis.

God fortsättning!