lördag 26 december 2009

Chucken

Här är tatueringen som jag gjorde för en vecka sedan. Ont gjorde det och svullen blev jag som bara den men fin blev den! Är så nöjd! Nu är det en dålig web-cam bild med den får duga :)

måndag 21 december 2009

Måndag

Har jobbat första arbetsdagen denna jul idag. Snön är inte min bästa vän i jobbet. Men jag kan inte klaga ändå för nog är det vackert med all snö! Idag var det ruggigt mycket post, en hel del julkort. Men nu är jag så trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen mer än till sängen.

lördag 19 december 2009

Chuck Berry

En liten julvisa!

Lördag

Det dinglar stora vita snöflingor igen! Vart ska det här sluta egentligen, kommer snart inte vara möjligt attt ta sig fram längre. Skönt att inte måste ut, håller mig inne och städar lite istället.

fredag 18 december 2009

Fredag

Skola imorse (kom 20 min för sent eftersom bussarna går lite sisodär) och vid elva tog jag tåget in till Söder. Hann äta lunch innan jag gick till tatueraren. Där spenderade jag 1,5 timmar i ren smärta. Kommer inte att tatuera insidan av den andra överarmen. AJ! Men fint blev det, är riktigt nöjd. Men jag orkar inte lägga upp en bild nu. Är galet trött. Fastnade med en bok igår kväll, hux flux var klockan 00.40 och jag skulle upp 07.00 idag.

Var hemma hos mamma och pappa en vända innan vi åkte hem och åt middag. Färskpasta med parmesan- och spenatfylling...

Clutch - Electric worry

torsdag 17 december 2009

Jag ser det snöar

Ojoj, vilket väder! :) Mysig är det och jag klagar absolut inte. Underbart med all snö. Är nyligen hemkommen från Skogskyrkogården. Var där med Christians ena bror och hans sambo eftersom det är deras mammas födelsedag idag. Tände ljus åt henne. Vackert var det med all snö men självklart glömde jag kameran hemma.

Imorgon är det skola på förmiddagen och kl. 12 ska jag sitta hos tatueraren. Ser fram emot det med skräckblandad glädje. Kommer göra ont! Insidan av överarmen... Men vill man bli fin får man lida pin!

tisdag 15 december 2009

Får inte nog

Annonser var mycket finare förr.

måndag 14 december 2009

Dravel

På fredag är det två veckor till min 25:e födelsedag! Halvvägs till 50. Har under min uppväxt alltid tyckt att man verkligen är vuxen när man fyllt 25 men jag vet inte om jag vill påstå att jag är vuxen. Vill inte vara vuxen, inte ännu. Vill hitta på saker spontant ett tag till innan det är dags att bli vuxen :)

Ska krypa till kojs och hoppas på att jag lyckas somna i tid och inte somna förrän tre som igår.

Vem vill inte ha en Chevrolet?


Personligen är jag mer sugen på en Cadillac men vem vill inte ha en Chevrolet när man ser dessa gamla reklamaffischer.

Detta var förövrigt mitt 200:e inlägg:)

Jippi!

Det är alldeles vitt på marken och det snöar fortfarande :)

söndag 13 december 2009

Lucia

I eftermiddags var Christians bröder med familjer här och fikade. Blev massor över!

Helgen har varit lagom slö med alldeles för lite sömn. Blev väldigt sent i fredags, tror vi var hemma strax före fyra. Men jag behövde inte vakna bakis i alla fall eftersom jag var chafför åt ett gäng fyllbultar:)

Igår köpte vi faktiskt en julgran så nu är det verkligen juligt här hemma och katterna bryr dig inte alls vilket jag trodde att de skulle. Tänk om det bara ville snöa...

fredag 11 december 2009

Snörvel

Fortfarande snorig och fortfarande hemma. Börjar bli hemskt långrandigt det här. Men jag kan trösta mig med att jag inte har någon feber idag i alla fall :) Ikväll ska Christian på julbord med jobbet så jag åker över till mamma & pappa och äter där, tråkigt att sitta själv och eftersom jag inte är helt kry vill jag inte ut och ränna för mycket.
Jag lever med en Volvonörd och tydligen smittar det för såna här gamla reklamannonser roar mig verkligen! Den här är tex från när 240 turbo kom med intercooler. Jaja, jag tycker det är kul :)

torsdag 10 december 2009

P1800

1961 började Volvo tillverka en av, enligt mig, världens vackraste bilar. Nämligen P1800:an. Helgonets bil. Han körde en vit sådan skapelse som hade mellan 90 och 124 hk (beroende på tillverkningsår och motor). 1973 lades produktionen ner.
Drömmen är att i framtiden äga en sådan!

Mad men





Bilder lånade här.

onsdag 9 december 2009

11.9.43

Den 11 september 1943 gifte sig min farmor och min farfar med varandra. Jag har suttit och redigerat några av deras bröllopskort som jag scannat in. Det var stämplat råprov rakt över så detta har jag tagit bort. Fina blev de och farmor hade en vacker hellång vit klänning och farfar var mycket stilig i sin kostym där han stod lång och ståtlig bredvid farmor. Min farfar gick bort redan 1991 men jag tänker fortfarande på honom ganska ofta.

Christian the lion



Titta på den här videon på youtube. Handlar om ett lejon som -69 adopteras av två kompisar i London. När han vuxit sig för stor för deras lägenhet väljer man att introducera honom till Africa. Videon visar när vännerna kommer till Africa för att träffa lejonet som heter Christian, man kan tro att han skulle ha glömt sina vänner men...

Låt mig veta om jag är enormt blödig eller om det är normalt att gråta till denna!

Feber

Jupp, vaknade upp med feber imorse. Gick dock upp och åt frukost och kände efter men insåg att nä, jag var helt färdig så jag kröp ner i sängen igen och somnade om. När jag vaknade hade jag även huvudvärk. Så dagen kommer bjuda på mer eller mindre ingenting, ligger i soffan med filt och en kelsjuk misse. Ibland är det inte helt fel att vara sjuk, inte när man har sällskap av en vacker kattpojke.

tisdag 8 december 2009

Kyldis

Då har jag blivit förkyld då. Har varit så glad över att jag lyckats hålla frisk men nu har jag åkt dit. Får hoppas att det inte brakar till och blir sängläge. Har nämligen praktik resten av veckan. Är så irriterad på skolan då det har ändrat vårat schema igen! För tredje gången och denna ändring gjordes i fredags och skulle gälla från igår. Fick ringa jobbet imorse eftersom förändring gjort att jag inte kan jobba vid ett par tillfällen. Det blir minus ungefär 3000, tror ni skolan ersätter det?

måndag 7 december 2009

Skulle...

...behöva baka lussebullar och saffranskaka! Men jag ligger däckad med migrän :(

söndag 6 december 2009

Godis

Luktar som en lakridsfabrik hemma när man tänder detta.

The bedroom

Köpte en ny stjärna till sovrummet idag för hela 29:- Rena rånet ;)

Moi


Dagens jag. Klänningen jag fyndade i Haninge för några veckor sedan.

fredag 4 december 2009

Ford -56

Förbannat snygg Ford som finns på Blocket.
Hade jag 145 000:- skulle jag mer än gärna parkera den i garaget (om jag hade nåt;))!

Wohoo

Bilen gick igenom!

God morgon fredag

Har varit vaken en timma ungefär. Sitter och väntar på fastighetsskötar Willy(?) som ska komma och kolla på ett litet läckage i badrummet. Skulle dyka upp efter nio.

Idag ska jag skriva färdigt tentan, hålla tummarna för att bilen går igenom besiktningen samt att vi ska åka och veckohandla i kväll. Det ska bland annat handlas bakgrejor. Ska inte baka så mycket i år, men lussebullar är givna. Nästa helg ska Christians bröder komma på lite advents/Lucia-fika och då måste man ju ha lite bakat hemma.

torsdag 3 december 2009

Sliter mitt hår

Den här tentan gör mig galen. I vanliga fall när jag skriver tenta brukar det lossna efter ett par meningar men nu har det inte gjort det så det går segt som bara den! Urk...

Julklappar

Jag har knappt börjat funder på vad jag ska köpa för julklappar. Tack och lov köper jag inte särskilt många, till mina föräldrar, min lillebror och till Christian. Tror jag vet vad Christian ska få men i övrigt har jag inte den blekaste. Tycker mest bara julen är en jobbig högtid, mysig på ett sätt men det känns som att det blir för mycket tvång det där med julklapparna. Det är ju egentligen bara ett utbyte av pengar.

onsdag 2 december 2009

Svamel

Var ute på en otroligt skön promenad förut. Härligt att det är minusgrader! Imorgon ska jag ta mig en paus i tentan för att promenera en vänta med kameran för att förhoppningsvis få ett gäng fina bilder. Känner att inspirationen är i botten när det gäller det mesta...

Volvo Amazon


I vår ska vi köpa en Amazon! Den ska vara tvådörrars och manuell. Jag skulle ju vilja ha en, som på bilden, röd men utan det vita taket eller en svart. Snyggt med vita däcksidor också :)

Nisse Strinning


Ur Allt i Hemmet från 1958


Denna string-kombination skulle gärna få flytta in i vårt vardagsrum.

Besiktning

På fredag 14.00 ska bilen besiktigas. Jag hoppas den går igenom på avgasvärdena, men med tanke på att den gamla katalysatorn hade brunnit så var det ju inte så konstigt att värdena var höga. Ena oket i bak har Christian smörjt upp så någon ojämn bromsverkan borde inte vara något problem längre. Det är ett litet läckage mellan lådan och motorn men vi hoppas att den går igenom ändå, i annat fall får Christian byta packboxen där och då passar han även på att byta kopplingen... Intressant, eller hur? :D

På önskelistan

tisdag 1 december 2009

Christian

I februari har jag och Christian varit varandras i 6 år. Jag har aldrig kännt mig så trygg i någon annans närhet. Det var med honom jag lärde mig vad kärlek är och hur fantastiskt en annan människa kan få en att må. Jag älskar den här mannen och jag vill leva mitt liv med honom. 2011 är vårt år. Året då vi gifter oss men också det året som jag kommer vara klar med skolan.



Amazon, PV och P 1800

Give me one of each!

Kvällsdravel

Adventsstjärnorna i vardagsrumsfönstret

Ikväll hade vi ytterligare ett strömavbrott! Fattar inte, inom loppet av fem dagar har vi haft tre strömavbrott som varat mellan 20 min och en timma. Mysigt med en massa levande ljus men irriterande...
Ikväll har Oskar varit över på en kvällsfika, pepparkakor och kaffe för hans del, te för mig och Christian drack Pepsi. Dricker ett fantastiskt gott chai-te som jag köper på lösvikt på Ica bla. Doftar underbart! Riktigt juligt.